Decoraties met Powertex

Powertex is een milieuvriendelijke verharder op waterbasis, te gebruiken voor al je decoraties en kunstwerken, beelden, schilderijen, juwelen. Alle materialen die absorberend zijn, kunnen er mee worden verhard. Denk daarbij aan materialen zoals textiel, karton, pluche, wol, leer. 

 

Ook is Powertex uitstekend te combineren met zelfhardende kleisoorten, beton, steen, keramiek, hout en zand. Door Powertex te combineren met Powertex Stone Art (vergelijkbaar met papier maché) nemen de creatieve mogelijkheden verder toe. Powertex hecht aan alle materialen behalve plastic.

Powertex is beschikbaar in een groeiend aantal basiskleuren (lood, brons, terracotta, ivoor, groen, zwart, blauw, oker geel en transparant). De basiskleuren kunnen worden aangepast òf door de basiskleuren te mengen òf met behulp van de kleurpoeders van Powercolor . De kleurkeuze is hierdoor onbeperkt.

 

Je werkstuk kan beschilderd of gebrusht worden met olieverf, acryl, latex of met de kleurpoeders gemengd met Easycoat of Easy Varnish.

Objecten en beelden die een plekje buiten krijgen moeten beschermd worden met een watervaste vernis nadat ze volledig zijn uitgehard (na ca. 2-3 weken).

 

Bij Casa-Luca laten we je graag kennismaken met deze veelzijdige verharder of verbreden je ervaring met nieuwe technieken zoals het maken van prachtige structuren zoals craquelé of gedetailleerde afdrukken in klei met bister en Easy3Dflex.

 

Bij alle workshops staat de moeilijkheidsgraad aangegeven.

Wij zijn momenteel een kennismakingsworkshop aan het ontwikkelen voor de beginner.

 

Vragen?,neem contact op met Karin Blokker (via 06 25427260 of via het contactformulier).

 


Huisdecoraties

Ook Beginners kunnen de mooiste beeldjes maken met kant-en-klare hoofdjes als uitgangspunt.

Er is een hele collectie voorhanden die in de Workshop Beeldjes kunnen worden gebruikt.

Een saai dienblad of gewone vaas wordt bijzonder door toevoeging van Oma's oude kanten kleedje tijdens de Workshop Dienbladen en vazen.

 

Een stilleven slechts één van de ornamenten die je kunt maken tijdens de Workshop Voor op tafel om een tafel of kastje thuis een ander aanzicht te geven.

 In iedere tuin hoort een vogel. Ook in een plantenbak voelt hij zich thuis.

Tijdens de Workshop Tuindecoraties kun je hem leren maken.

Groot, klein. Eigen ontwerp of op basis van een voorbeeld. In kleurstellingen passend bij je interieur.

Je kunt alle kanten op in de Workshop Wanddecoraties

Paspoppen.... handig maar vaak dodelijk saai.

We helpen graag bij het verfraaien van jouw paspop - groot of klein - in de Workshop Paspoppen aankleden.

Voor de Workshop Pimpen met Powertex bepaal je zelf wat je wilt opknappen.
En dat kan bijvoorbeeld een lege fles zijn zoals hier.